Pozvánka na první setkání mezioborové skupiny
24. ledna 2023 Články

Pozvánka na první setkání mezioborové skupiny

Chtěli bychom Vás pozvat k účasti v pracovní skupině projektu Spolu proti násilí na jihu Čech, kterou vytváří Diecézní charita České Budějovice. Projekt reaguje na potřeby, které vycházejí z činnosti Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím Diecézní Charity České Budějovice. Ukázalo se, že je žádoucí posílit spolupráci mezi jednotlivými subjekty poskytujícími pomoc obětem domácího a genderově podmíněného násilí.

Od projektu si slibujeme zejména užší spolupráci s vytvořenou mezioborovou skupinou. Skupinu budou tvořit odborníci, kteří se mohou setkávat s problematikou násilí v nejširším slova smyslu. Skupina přispěje k tomu, aby pomoc obětem byla rychlejší, koordinovanější, systematičtější a bude se snažit eliminovat negativní dopady na osoby ohrožené násilím.

V rámci projektu plánujeme celkem čtyři setkání – tři v roce 2023 a jedno začátkem roku 2024. Na jaro 2024 připravujeme konferenci s workshopem na téma „Domácí a genderově podmíněné násilí nezná hranic“.

Součástí projektu je průběžné vzdělávání všech členů charitní i mezioborové platformy, s cílem zvýšit odbornou kapacitu všech subjektů zapojených do pomoci obětem domácího a genderově podmíněného násilí. Cílem je budovat síť pozitivních profesních vztahů, prohlubovat spolupráci a znalosti v dané problematice.

První setkání proběhne v pátek 24. února 2023 od 9-13:00 v prostorách Diecézní charity České Budějovice. V případě zájmu, prosíme o zprávu koordinátorovi mezioborové spolupráce nejpozději do 12.února 2023.

Norway_grants